Velkommen til Nysgjerrigpers lærerkonferanse
Informasjon
Interessert i utforskende arbeidsmetode? Kom på lærerkonferansen og bli bedre kjent med Nysgjerrigpermetoden!
Hva gjør vi når vi lurer på noe og Google ikke har svaret? Hvordan blir egentlig ny kunnskap til? I fremtidens arbeidsliv vil kompetanse i å utforske og skape være viktig, og skolen skal trene elevene i dette.
På konferansen får du lære mer om utforskende arbeidsmetode - hva er det, hvorfor er det så viktig og hvordan vi kan jobbe utforskende sammen med elevene?
Nysgjerrigpers utforskende arbeidsmetode får elevene til å se forbi lærebøkene og klasserommet. Autentiske situasjoner er drivkraft for motivasjon og gjør læring lystbetont og spennende.
Gratis og for lærere i alle fag
Nysgjerrigperkonferansen er gratis og passer for grunnskolelærere, lærerstudenter og lærerutdannere.
På programmet står både Andreas Wahl, forsker Birgitte Bjønness og Nysgjerrigpers erfarne ressurslærere.
Foto: Tommy Andresen og NMBU
Vi byr på goodiebag og deilig tapaslunsj i godt selskap!
Vi ønsker lærere i alle fag velkommen til Nysgjerrigperkonferansen fredag 11. november 2016!
Påmeldingsskjema
Velkommen til Nysgjerrigpers lærerkonferanse 2016!
Informasjon
Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.
Program
Program for Nysgjerrigpers lærerkonferanse. Vi tar forbehold om endringer.
09.00-09.30 Registrering og kaffe
09.30-10.20 Plenumsforedrag
- Læring gjennom utforskende arbeidsmåter – hva, hvorfor og hvordan? Birgitte Bjønness er førsteamanuensis ved Seksjon for læring og lærerutdanning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Hun forsker på bruken av utforskende arbeidsmetode i skolen.
- Mitt liv som Nysgjerrigper-lærer. Frode Skjold, lærer ved Ulsmåg skole i Bergen, deler erfaringer fra mange års forskning sammen med elever og forteller hvorfor han sverger til Nysgjerrigpermetoden.
10.20-10.35 Pause og rombytte
10.35-11.45 Parallelle kurs, første del. Kursholdere er ressurslærere for Nysgjerrigper.
1A og 2A Innføring i Nysgjerrigpermetoden: Vi går gjennom Nysgjerrigpermetoden trinn for trinn og utdyper med praktiske eksempler fra klasserommet. Dette kurset går over begge øktene.
Kursholder: Birthe Hodnekvam
Birthe Hodnekvam er lærer på Haukås skole i Bergen. Hun veiledet elevene som vant en av gullprisene i Nysgjerrigpers forskningskonkurranse 2016 for forskning på hvorfor knekkebrød blir myke i matpakka.
Passer for: lærere som ikke har brukt Nysgjerrigpermetoden før eller trenger en oppfriskning av metoden
1B Eksperimenter og forskersprint - slik får du elevene på forskerfrekvens! Vi gjør enkle praktiske forsøk som skaper energi i klasserommet og fungerer som gode kick-startere på Nysgjerrigper-prosjekter.
Kursholder: Frode Skjold
Passer for: alle lærere, men det er en fordel å kjenne Nysgjerrigpermetoden fra før
1C Slik gjorde vi det: Ingebjørg Bjorvand Hillestad forteller hvordan hun har gjennomført prosjekter med sine elever på ulike skoler og både på småskole- og mellomtrinn. Bli inspirert, still spørsmål og benytt anledningen til å diskutere egne erfaringer og utfordringer med en dreven Nysgjerrigper-lærer.
Kursholder: Ingebjørg Bjorvand Hillestad
Passer for: alle lærere
11.45-12.45 Tapaslunsj og stands
12.45-14.00 Parallelle kurs, andre del
1A og 2A Innføring i Nysgjerrigpermetoden - fortsetter fra første del
2B Kom i gang! Hvordan kan vi få elevene til å finne gode problemstillinger, og hvordan plukker vi ut de beste problemstillingene å forske på? Hva er lurt å tenke på når vi skal organisere arbeidet? Her får du gode tips som kan hjelpe deg å få den gode starten på et Nysgjerrigper-prosjekt.
Kursholder: Annette Iversen Aarflot
Passer for: alle lærere
2C Lesing og skriving med mål og mening. Hvordan kan Nysgjerrigpers tilbud brukes i arbeid med lesing og skriving av fagtekst? Lær mer om hvordan magasinet Nysgjerrigper og Lesekroken kan brukes, spesielt på mellomtrinnet, og hvordan Nysgjerrigpermetoden får fart på tekstproduksjon og lesemotivasjon helt fra første klasse.
Kursholdere: Cathrine Austbø Eide og Vibecke Moldestad
Passer for: alle lærere
14.00-14.15 Kaffepause
14.15-15.00 Inspirasjonsforedrag
Andreas Wahl er fysiker og profesjonell vitenskapsformidler. Mange kjenner han fra programmer som Med livet som innsats og Folkeopplysningen.
Foto: Øyvind Ganesh Eknes
Kontakt
Hvis du har spørsmål angående konferansen, vennligst fyll ut nedenfor.
Veibeskrivelse
Her finner du oss: Drammensveien 288, 0283 OSLO
Nedenfor ser du veibeskrivelse for den som kommer gående fra Lysaker stasjon. For andre fremkomstmidler, finner du veibeskrivelse på Forskningsrådets nettside.
Hotell
Trenger du hotell, så har vi avtale med Comfort Hotel Karl Johan, som ligger i Oslo sentrum. For å få avtalepris, oppgi at du skal på konferanse hos Norges forskningsråd.