Velkommen

-Er mennesket skodd for å kunne løse de problemene vi har stelt i stand i havet? Delta på Havforskningskonferansen og hør biolog Dag Hessen filosofere over dette spørsmålet på Lillestrøm 24.–25. oktober. Få også med deg debatter og forskerstafett med siste nytt fra den marine forskningen.

Carlos Duarte åpner Forskningsrådets havforskningskonferanse med et foredrag om naturens tålegrenser. Han vil gi en oversikt over tilstanden i havene og kritiske punkter i de marine økosystemene per i dag. Han etterfølges av Dag Hessen som flytter blikket fra hva som skjer i havet og over på mennesket. Hva må gjøres for å kunne innfri FNs bærekraftsmål nr. 14 om livet under vann?

Videre vil professor Peter Haugan, som leder IOC, orienter om planene for  havforskningstiåret (2021-2030) og om Norges rolle i internasjonal havforskning. Og ikke minst vil Vidar Helgesen, som er norsk spesialrepresentant for det internasjonale høynivåpanelet for bærekraftig havøkonomi, snakke om oppdraget Norge har tatt på seg.

Norges lederrolle

Norges lederrolle på hav og hva som skal til for å oppfylle bærekraftsmål nr. 14 er også tema når Ellen Hambro, Liv Holmefjord, Kathrine Tveiterås og Otto Gregussen møtes til debatt.

Site nytt fra forskningen
Både dag en og dag to byr på foredrag om aktuelle marine problemstillinger. Dag en får vi høre om turist- og fritidsfiske, havet og plasten, og rekers følsomhet for kjemikalier brukt mot lakselus.

Dag to er organisert som en forskerstafett for å presentere resultater fra nylig avsluttede og pågående forskningsprosjekter i programmet MARINFORSK. Her får forskerne 15 minutter til å presentere status og resultater fra prosjektene. Innleggene er samlet tematisk etter de fire deltemaene i programmet.

Praktisk informasjon

Konferansen foregår på Scandic Hotel på Lillestrøm i dagene 24.–25. oktober og er rettet mot forskere, forvaltning, næring og andre som ønsker oppdatering og ny innsikt i dagsaktuelle marine problemstillinger.

 

Bruk #havforskning

 

Forskningsrådets havforskningskonferanse

NB!

Du må betale når du melder deg på, og påmeldingen er bindende.

Informasjon

Sted
Scandic Lillestrøm
Tid
Fra onsdag 24. oktober 2018 kl. 10.00
Til torsdag 25. oktober 2018 kl. 15.15
Påmeldingsfrist
Fredag 19. oktober 2018 kl. 11.00

Aktiviteten er ferdig og det er ikke mulig å melde seg på lenger.

Program

Praktisk informasjon

Konferansen arrangeres på Scandic Lillestrøm 24. og 25. oktober. 

Scandic ligger vis a vis Lillestrøm stasjon og bussterminalen, og er derfor lett tilgjengelig med både tog, flytog og buss. 

Hvis du har behov for overnatting må du selv sørge for å booke rom. Er konferansehotellet fullt finnes det andre hoteller i nærheten, det nærmeste er Thon hotell Arena som ligger 5 minutters gange unna Scandic.

 

Har du spørsmål om konferansen kan du ta kontakt med Elin Vikane på e-post eli@forskningsradet.no eller mobil 94525370

 

Velkommen!